mandag 31. januar 2011

Ha en fin uke!

Disse nydelige rosene fikk jeg av min kjære lillebror.








Jeg har nettopp vært på trening, så jeg holder fortsatt på den gode steamen! Jeg prøver å variere litt mer enn før jeg gikk på  "treningssmellen", slik at jeg ikke skal bli så fort lei, men det ble spinning i dag også, for det er det jeg liker aller best. Heldigvis fikk en god kollega dradd meg med på noen styrkeapparater etterpå. Synes det er godt å være to, for jeg synes det er så flaut når jeg ikke forstår et kvekk av hvordan disse rare apparatene virker.

Ha en fin en!

søndag 30. januar 2011

lørdag 29. januar 2011

Sleipe meg!



Beate hadde for en liten stund siden en konkurranse hvor man kunne vinne boken"Innsirkling2". Dette var en "omvendt bursdagsgave" fra henne til en leser(hun hadde bursdag den 28. januar og det var da trekningen skulle være). Regelen var at man skulle skrive HVORFOR absolutt DU skulle vinne boken.

Så jeg kastet Sandemose sin jantelov i veggen og skrev at JEG burde vinne denne boken, som mest sannsynlig, og forhåpentligvis, er like vakker som den første innsirklingen, fordi JEG HAR BURSDAG I DAG!

Og Beatemoren syntes tydligvis at det var en unnskyldning nok for å tigge til seg denne boken, så derfor VANT JEG. Og det var den første bursdagspresangen jeg fikk!

Mannen fortalte meg tidligere i uken at han hadde lyst til å kjøpe undertøy til meg! Flott, svarte jeg, og sa at jeg trengte en ny hvit bh blant annet. Men det var ikke i DEN fargen han hadde tenkt på, for han hadde nemlig tenkt at Blomsterpiken skulle ikle seg et..........................................
gjett hvilken farge..................................
riktig..............................................


RØDT UNDERTØY!


HVA ER DET MED MENN OG RØDT UNDERTØY? Jeg har ingen spesielle ønsker om å se mannen i rød undikk!

Jaja. Så da ble det jakt på rødt undertøy. Undertøy er undertøy, tenkte no jeg. Men julen er over, og rødt undertøy finnes ikke i butikkene lenger...

Så da sa jeg at jeg heller kunne få en romantisk Londontur, og det skal jeg visst få istedenfor:-) YEEEEE

Og for å kompensere for der røde undertøyet kan vi heller kjøre i en rød buss!


Ha en fin dag!

onsdag 26. januar 2011

"Med egne øyne"




Jeg har lyst til å anbefale en bok som passer for ungdom fra 14 år og oppover . Boken heter "Med egne øyne" og er en billedroman skrevet av Arne Svingen og illustrert av Christoffer Grav. "Med egne øyne" handler om en populær ung rockestjerne som jentene svermer rundt. En negativ hendelse gjør at han må vekk en stund, og oppholder seg derfor på en hytte. En dag møter han en jente på stranden som virker uinteressert, og dette vekker hans interesse.

Boken har vakre og fortellende illustrasjoner som gjør at du kan sitte lenge å kikke på bildene, og språket er knapt, men modent. Kjøp denne til en ungdom du kjenner - han/hun vil garantert like den!

Her er en trailer fra boken:

tirsdag 25. januar 2011

Syersken

Denne herligheten fikk jeg til jul av mannen.


Og på fredag var jeg på Stoff og Stil for å få litt inspirasjon. Dessverre hadde jeg bare en halvtime på meg før butikken stengte, men jeg fikk røsket med meg litt stoff som var på salg. Ingen vits i å betale dyre dommer for et stoff, for sjansen er jo MEGET stor for at noe skal gå galt første gangen jeg skal sy meg et plagg.

Jeg bestemte meg for å lage en omslagskjole med utgangspunkt i en kjole jeg har fra før. Jeg la kjolen oppå stoffet og tegnet rundt. Jeg syntes at de tre delene så veldig rare ut da stoffet var ferdigklippet...


Men da de tre delene var sydd i kantene så jeg at de faktisk passet sammen! Akkurat som et puslespill! Jeeee! Her ser jo kjolen MEGASTOR ut, men det skal jo som sagt bli en omslagskjole etterhvert.

Ja, så så langt er jeg altså kommet med kjolen. Neste trinn blir å sy de tre delene sammen. På bildet har jeg bare lagt de kant i kant for å se om dette funker. Jeg har lyst til å sy på hvite bånd for å roe ned det mønstrete stoffet, men da må jeg ut på Stoff og Stil igjen - denne gangen med litt mer slingringsmonn når det gjelder tiden.

Ha en fin en!



søndag 23. januar 2011

MYTER DU?

Nå sitter vi her og ser på "Vil du millionær", og de spørsmålene vi ikke kan, de googler vi i full fart for å finne det ut før deltakeren gjør det.

Spørsmål: Hva heter det når fugler skifter fjærdrakt?


Programleder: DET FÅR DU VITE ETTER PAUSEN!


Og etter pausen får vi vite at svaret er:

MYTING!

Men det hadde jo jeg googlet for lenge siden.

Så nå vet du det!

Ha en fin uke!

lørdag 22. januar 2011

Bilde av malt furutrapp

 Nå har jeg endelig fått somlet meg til å ta bilde av den ferdigmalte furutrappen. Slik så den ut før:


Jeg har helt glemt hvor FORFERDELIG den så ut! Uff. Man blir vant til alt når man ser det daglig. Tenk at jeg LURTE på å male trappen!

Det var litt av en jobb...
Først måtte det pusses til den store gullmedaljen.

Tommel opp!

 Og etter at trappen var malt, så fant jeg ut at dørene også måtte males.


Og sånn ble resultatet. Jeg brukte gulvmaling på trappen i fargen letthet.

Jeg har glemt å male dingsene som gelenderet er festet med. Det ser jeg nå.

Neste prosjekt er veggene, men jeg er ikke helt DER enda.

Ha en fin lørdag folkens!





torsdag 20. januar 2011

Den gule ledertrøyen

I dag var jeg på spinning igjen etter et LANGT treningsopphold. For noen (rettelse: mange) måneder siden var jeg så flink, og trente mye og ofte, men så ble jeg bare så DRIT LEI at jeg droppet all treningen.

 Ikke sånn spinning da...
 Heller ikke sånn...

MEN SÅNN!

Det var deilig å komme igang igjen, og jeg kjente at dette var noe kroppen hadde godt av. Jeg får vondt overalt hvis jeg ikke trener jevnlig. Kroppen min liker trening, men hodet synes det er ganske kjedelig til tider. Tror det var flere som tenkte som meg, for salen var full av svette og pesende syklister.

Alle virket så "proffe" i sine grønne Husovdtrøyer og polstede bukser. Rart at en hel sal kler seg i fullt sykkelkostyme med lommer på ryggen hvor man kan plassere bananer og rosiner. Men ingen hadde selvfølgelig disse ingrediensene i lommene sine...

Neste gang tar jeg på meg den gule ledertrøyen, da blir de sikkert lang i masken!

onsdag 19. januar 2011

En fornemmelse av vår

 I dag var det sol ute, all is og snø på vegene er borte, og jeg får dermed en fornemmelse av VÅR!












mandag 17. januar 2011

Balsamering



Jeg får tørr hodebunn HVER vinter - kjempeirriterende!

NEI -det er ikke flass, men TØRR hodebunn. Stor forskjell på det...

Frisøren anbefalte meg å ta olivenolje i hodebunnen, og det tipset har jeg også lest i et eller annet ukeblad.

I alle fall. For to timer siden dynket jeg hodebunnen med olivenolje(Merke DYR! Remaolje er visst ikke godt nok), og vasket håret etterpå, så nå får jeg håpe at vidundermiddelet virker. Foreløpig ser det bra ut - intet tegn til små hvite flak i hodebunnen.

Kroppen trenger også ekstra fuktighet for tiden, men det får være nok hudtips for i dag!

Ha en flott uke!

mandag 10. januar 2011

MOJO



En kamerat av mannen sin far (henger du med?) skulle kvitte seg med to meter (stablet i høyden) med musikkblader. Kameraten lurte på om vi ville ha de.

Ja takk, det ville vi gjerne!

Nå bare lurer vi på hvor vi skal gjøre av de. Noen blir nok rammet inn, men foreløpig ligger de i bilen i svarte plastekker.


Ha en fin uke!

søndag 9. januar 2011

Innedag

I dag er det et forferdelig vær ute; sludd og regn i skjønn harmoni. Jeg lengter stort etter våren, selv om datoen bare viser 9.januar.






Ha en fin søndag!

lørdag 8. januar 2011

Jeg er Grace Kelly

I går hadde jeg meg en runde på salget, men jeg fant ingenting. Jeg var vel kanskje i det seneste laget, men like greit, for da sparte jeg de kronene.

Eller...

Jeg har lenge tenkt at NÅ er det på tide å kjøpe en concealer for å dekke over trøtte øyne, derfor vandret jeg inn i et parfymeri og spurte om hjelp. 

Jeg endte opp med denne fra Clinique i fargen 04, og jeg synes den er kjempegod. For 210,- blir man ti år yngre og like pen som Aylar og Tone Damli!

Og så ville jeg ha en ny foundation, og da endte jeg opp med denne. 
Prisen er grei (135.-), og man ser ikke sminket ut. Anbefales!

Herregud hvor vakker jeg ble! Mannen trodde det var Grace Kelly som kom nysminket  inn døren!


Ha en fin lørdag! Hilsen vakre meg:-)



torsdag 6. januar 2011

Litt oppussing

Trappen til 2. etasjen er jo ferdigmalt (bilder kommer når trappen er støvsugd), og hvis man ser opp til 2. etasje så ser man en slik dør:


 I 2. etasje er det fire slike dører,  og siden jeg hadde mer maling etter at jeg var ferdig med trappen, så  begynte jeg liksågodt å male dørene også.
Etter ett strøk ble den ene døren seende slik ut. 

Denne døren er ferdigmalt - etter 3 strøk, kanskje blir det fire. Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg vil ha dørene "gjennommalt", eller om man skal se treet litt gjennom malingen (hvis dere skjønner:-). 

Hvitt ble mye finere og det ser "nytt ut". Jeg brukte gulvmaling siden det var det jeg hadde brukt i trappen, men det funker fint på dører også. Fargen heter "letthet", og jeg liker den kjempegodt.


 Når dørene er ferdige tror jeg kanskje at veggene også blir malt, for jeg synes de ser så "skitne" ut.


Dette bildet malte jeg for et par år siden.

Snart er det helg og jeg gleder meg!

Blomsterklem!

mandag 3. januar 2011

Ryddesjau


I dag har jeg fri, og mannen er på jobb. Mannen ringte 09.30 og fortalte at han hadde gått på ræv ned bakken da han skulle gå på jobb. På jobben hans skulle de ha nyttårsfrokost, og jeg hadde laget et fat med agurk, tomat, paprika og gullsalami, og det hadde selvfølgelig gått veggimellom sammen med mannen. "Du ser kor eg trynte an, det er der all tomaten ligger", sa mannen.

Jaja. Min første enogenhalv time av dagen brukte jeg på å måke og salte bakken, og så kjørte jeg begge bilene våre ned slik at vi ikke trenger å haike på jobb i morgen.


Nå er det tid for å få julen ut av huset. På tide, ser du.


 Jeg er klar for å få juleblomstene "på hovve" ut av vinduet, for jeg vil ha friske vårblomster!


Lysene er klar for å skiftes ut.

Julestjernen har sagt tatt for seg. Tror jeg har gitt den litt for mye vann, for vanligvis blomstrer jo disse blomstene alt for lenge.


Flere som har sagt tatt for seg...


Adventslysene fikk vi aldri brent opp.


 En søt liten glassengel er klar for å bli pakket bort.


Blomsterpiken skal rydde og vaske, men disse to lar seg ikke affisere av noe som helst.

Happy 3. January!