mandag 19. juli 2010

Peoner


Denne stolen kjøpte jeg for 50 kroner i en bruktbutikk! 

50 kroner er jo INGENTING! Hva får du for 50 kroner i dag? Kanskje en pils på et utested hvis du er VELDIG heldig, men den drikker man jo opp KJEMPEFORT og denne stolen skal jeg ha i all evig tid!

   Den er håndlaget og ja - den bærer preg av det. "Kunstneren" kunne godt pusset litt mer på stolen og jeg tror ikke jeg tør å sette meg på den. Så dette er altså en pyntestol som skal pryde terrassen vår. Som du ser  har den fått besøk av en hagenellik.

Jeg orket IKKE å pusse den, men jeg gav den 3 lag strøk maling - og det får være mer enn nok! (Burde kanskje også hatt et 4. , men men). 

Til vinteren tror jeg den skal få komme inn på besøk - selv om den har fått slitesterk, utendørs båtmalingsomholdermyelengerennallannenmaling.    


Nå har vi snart bodd i huset vårt i ett år og jeg synes det er veldig spennende å se hva som kommer opp i denne hagen. Jeg har ikke peiling på blomster, men hver gang svigers eller mor er på besøk så får jeg ny info om hagen min(ja - vår da). 

Dette er PEONER fikk jeg vite i går(av svigermor) og de er jo helt fantastisk flotte! Sånne vil jeg ha i brudebuketten min (Eeh kremt - ja,ja you never know...) . De står i utkanten av gressplenen og jeg har lenge tenkt at det er ugress som står borti hjørnet. 


Men så var det jo ikke ugress, men flotte peoner! Etter å ha googlet litt om peoner fant jeg ut at:
- de er stauder - det betyr at de kommer igjen HVERT ÅR. (Ja - det er opplagt siden de plutselig bare var i hjørnet av gressplenen)
- de liker å bli gjødslet (ok - det må jeg huske på)
- de trenger støtte, for de blir så tunge (det skjønte jo jeg også, for mine har lenge lagt i en sirkel på bakken. Jeg har nå kjøpt stativ(de heter noe annet), så nå står de sånn rimelig oppreist.

HA EN FIN DAG!

1 kommentar:

  1. KJusa deg som har yndlignsblomsten min i hagen. vil også ha sånne i brudebuketen min!!

    SvarSlett